hem kurser träningsbilder polishästen utter om mig kontakt
     
   

BILD: SäkerHäst-träningJag heter Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist

1975 började jag på Polisrytteriet i Stockholm. Våren 80 fick jag en tjänstehäst som hette Utter. Vi tjänstgjorde tillsammans fram till september -02 då Utter pensionerades och övergick i min ägo. Under många år hade jag även ansvaret för den ”polisiära” utbildningen av Stockholms polishästar. Jag har även utbildat brandmän i hästhantering och djurlivräddning. 2005 övergick jag till inre tjänst och är numera "skrivbordspolis".

Jag har en enskild firma som heter U-C SäkerHäst-träning och håller kurser och föredrag om min träningsmetod som jag valt att kalla SäkerHäst. Träningen är uppbyggd på mina erfarenheter som ridande polis, ett jobb där man måste vara flexibel och alltid utgå från hästen. Man har en tjänstehäst men om den bli sjuk eller kanske tappar en sko precis innan en riskmatch eller demonstration måste man låna någon annans häst, som man ibland inte ens suttit på innan. Det kräver att man har en förmåga att snabbt anpassa sig till olika hästtyper.

Det är med utgångspunkt från hästen som jag tränat Utter under alla våra år tillsammans. Utter var en "tjurskalle" från början men blev polisens bästa häst.

Under åren med SäkerHästkurserna har jag även fått bekräftelse på att detta sätt att träna fungerar på olika slags hästar, oavsett raser eller användningsområden.

Jag har även enklare Brandskyddsutbildning med inriktning på stall samt föreläsningar om Häst i trafiken.


På bilden till vänster träffar Utter kungaparet inne i VIP-tältet på Ryttarstadion i samband med Ryttarspelen -02. Det var sista gången vi gjorde uppvisning i tjänsten och vi fick den stora äran att göra det inför kungaparet.

 
U-C SÄKERHÄST-TRÄNINGBENGT FÄRJARES VÄG 9 182 77 STOCKSUND070-497 45 46 uc_sakerhast@msn.comBG 5462-1263 INNEHAR F-SKATT SEDEL