hem kurser träningsbilder polishästen utter om oss kontakt
     
   

BILD: SäkerHäst-träning
SäkerHäst-träning syftar till att lära sig förstå sin hästs beteende och går helt enkelt ut på att ryttaren ska samarbeta med hästen med utgångspunkt från hästens naturliga beteende. I tillämpliga delar går det ut på samma tänk som Ceasar Milan (dogwhisper), Det är på detta sätt jag tränade Utter under alla år (utan att ha en aning om vem Ceasar var).

Att förstå hästens naturliga beteende är grunden till allt övrigt arbete oavsett om det gäller dressyr, hoppning eller annat. SäkerHäst-träningen syftar inte bara till att få en säker häst utan att få både ryttare och häst att känna sig trygga med varandra. Det ska ju vara ett nöje att umgås med sin häst, inte ett stressmoment. Dessutom bidrar SäkerHäst till att minska olycksrisken.

SäkerHäst-träning är till för ALLA hästar, oavsett ålder och användningsområden och framför allt för ALLA som håller på med hästar eller vistas i stallmiljö. Speciellt teorin är mycket lämplig för "ridskoleföräldrar".

Kursen startar med ca 1½ - 2 tim gemensam teori, därefter sker praktik ca 1 tim/grupp. Vid önskemål även fortsättningsgrupper (praktik).

Hästarna rids (eller leds beroende på ålder och status). Övningarna sker i skritt. Ekipagen får träna på liknande sätt som polishästarna/ryttarna och ta sig över, under och igenom olika ”hinder” som för det mesta är helt nya upplevelser för dem (bl.a. flaggor, plastband, blinkande lampor mm…)... på ett lugnt och tryggt sätt. Ridhus en fördel men inte något krav.

.För mer info. ta kontakt med mig på 070-497 45 46 eller klicka på Kontakt

Besök gärna min privata FB-sida där det finns mer bilder på Utter o kurser

U-C SÄKERHÄST-TRÄNINGBENGT FÄRJARES VÄG 9 182 77 STOCKSUND070-497 45 46 uc_sakerhast@msn.comBG 5462-1263 INNEHAR F-SKATT SEDEL