hem kurser träningsbilder polishästen utter om mig kontakt
     
     

BILD: SäkerHäst-träning
"SäkerHäst-träning börjar alltid med enkla övningar och utvecklas så småningom på olika sätt beroende på ekipagens status". Det är viktigt att ryttaren koncentrerar sig på vad hon/han ska göra och inte på hästen. Ryttaren blir då avslappnad och hästen får ingen indikation på att något är "farligt".

Både ryttare o hästarna är egna individer med olika erfarenheter med sig i "bagaget" och kursen är till för att lära sig förstå varför hästen reagagerar på olika sätt och hur man kan göra för att inte lära/prägla hästen fel.

 

Överst till höger: Övning med markeringsrök. Denna övning är numra ersatt med rökmaskin och kan därför genomföras både utomhus och inomhus.

Mitten: "Kuddkrig" - en väldigt nyttig övning som går att träna på många olika sätt. (foto: Birgitta Tivelius)

Nederst till höger: Oavsett om det är stora eller små föremål ska ryttaren agera på samma naturliga och lugnasätt. (foto: Birgitta Tivelius)

Till vänster: Utter hoppar igenom en "mur" av hopklistrade tapetbitar. Bilden finns med i boken Utter - en polishäst . (foto: Jerker Jansson)

 

 

 

 

 
U-C SÄKERHÄST-TRÄNINGBENGT FÄRJARES VÄG 9 182 77 STOCKSUND070-497 45 46 uc_sakerhast@msn.comBG 5462-1263 INNEHAR F-SKATT SEDEL